Въоръжени екипи на СДВР и тежка техника на Жандармерията ще охраняват Военния парад

...
Въоръжени екипи на СДВР и тежка техника на Жандармерията ще охраняват Военния парад
Коментари Харесай

Тежка техника на Жандармерията ще охранява Военния парад на 6 май

Въоръжени екипи на Столична дирекция на вътрешните работи и тежка техника на Жандармерията ще охраняват Военния церемониал на 6 май в София. Целият полицейски състав на столичната дирекция ще бъде зает за проведените събитията във връзка Деня на храбростта и на Българската войска. На формалните празнувания няма да бъдат допускани хора във очевидно нетрезво положение, както и носещи остри предмети или оръжия.

По повод честванията на Деня на храбростта и празника на Българската армия СДВР е заело оптимален брой полицейски екипи на всички места, където има всеобщо събиране на жители.
 
" Всички улици, които са към самото президентство, и прилежащата територия ще бъдат тампонирани с механизирана техника по отношение на обезпечаването и спокойствието на жителите по линията на терора. Всички екипи, които са против деен стрелец, ще патрулират на уязвимите места в столицата - Централна жп гара, автогарите и местата, където има проведени културно-масови мероприятия ", обясни комисар Борислав Муеров от Столична дирекция на вътрешните работи.
 
Засилено полицейски наличие ще има и на всички съществени трасета, където се чака по-натоварен трафик. Началникът на " Пътна полиция " комисар Бойко Рановски обясни, че от 16.00 до 20.00 ч. през днешния ден и на 7 май е лимитирано придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона по автомагистралите и първокласната пътна мрежа в страната. Той добави още, че на 5 и 6 май ще има и сериозни полицейски инспекции за приложимост на алкохол и наркотични субстанции на шофьорите на коли.
 
Рановски напомни също, че акцията на " Пътна полиция " за неплатени санкции продължава до 6 май в това число. " Нека всички водачи знаят, че в случай че бъдат тествани и се откри, че имат невръчени електронни фишове, те ще им бъдат връчени на място. Също по този начин, в случай че имат неплатени санкции и са тръгнали някъде да честват, може да им се наложи да прекратят пътуването си, заради лишаване на свидетелството за ръководство до възнаграждение на санкциите ", подчертава той.
 
Комисар Муеров напомни, че на 5 май се празнува празника на футболния клуб ЦСКА. За проведените събития в съботния ден също са планувани полицейски екипи. " През целия ден ще има мероприятия, които са ангажирани в Борисовата градина и по-специално на стадион " Българска войска ". Там цялото парково пространство ще бъде обезпечено със сили на столична дирекция с конни разезди и водачи на служебни кучета ", посочи комисар Муеров.

На 6 май до края на проведените мероприятия ще бъде спряно придвижването на автомобили на площад " Александър Невски ", " Независимост ", " Княз Александър 1 Батенберг ", бул. " Цар Освободител " и площад " Народно заседание ".
 
Водосветът на бойните флагове пред Паметника на Незнайния войн ще се организира в 9.00 ч. сутринта. Там ще бъдат изградени КПП-та с рентгенови рамки за пропускане на гражданите и гостите на София. Няма да бъдат допускани хора във очевидно нетрезво положение, както и носещи рискови предмети и оръжия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР